| Tejfölös nokedli receptTésztafélék Hozzávalók: 1 evőkanál olaj 2 dl tejföl 3 db tojás 50 dkg liszt 1 db paprika 1 db paradicsom 20 dkg bacon 3 dkg fűszervarázs Elkészítés: A bacont az olajon pirítsuk meg, közben állandóan kevergessük nehogy megégjen. Majd öntsük rá a tejfölt, lassú tűzön forraljuk fel, ízesítsük a fűszervarázs 2/3-ával( A többire később lesz szükségünk). A tűzről levéve adjuk hozzá az egészen apró kockára vágott paprikát. A nokedlit a hagyományos módon készítsük el: egy nagy lábosban tegyünk fel vizet forrni. A tészta elkészítésének csak akkor lássunk hozzá, ha már forr a víz, különben a várakozás alatt megkeményedik a tészta. Egy jól megfogható tálba tegyük a tojásokat, a só helyett jelen esetben a maradék fűszervarázst tegyük és az előre kimért víz felét. Kézi habverővel keverjük jól össze. Fakanállal keverjük hozzá a kimért liszt felét. Innentől kezdve a vizet és a lisztet felváltva adjuk a tésztához, míg ruganyos, sima tésztát nem kapunk. A lobogó vízbe szaggassuk bele a tészta harmadát, közben kavargassunk bele a vízbe, hogy ne tapadjanak össze a nokedlik. Forraljuk át, majd szűrőkanállal merjük ki a vízből mindet. Hideg vízzel öblítsük le és tegyük a tálba. Ugyanígy főzzük ki a maradék tésztát. A kész nokedlit és a ragut keverjük össze, kis kockára vágott paradicsommal díszítsük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |