| Káposztás juhtúrós nokedli receptTésztafélék Hozzávalók: - 20 dkg liszt - 25 dkg friss káposzta - 20 dkg juhtúró - 4 tojás - 1 evőkanál olaj - 12 dkg füstölt szalonna - só, bors Elkészítés: A lisztet simára kavarjuk a tojásokkal és a sóval, majd forrásban lévő vízbe szaggatjuk. a kifőtt tésztát leszűrjük, elkeverjük az apróra vágott szalonna kisütött zsírjával, és melegen tartjuk. A káposztát vékony csíkokra szeljük, kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a nokedlivel. Rárakjuk a juhtúrót, és 15 perc alatt a sütőben sütjük közepes erősségen és azonnal tálalhatjuk. A receptet beküldte: Szafy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |