| Káposztás nokedli receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: A galuskához: -Liszt (0,80 kg) -Só (0,05 kg) -Olaj -Tojás 3 db -Javasolt folyadékmennyiség 0,40 l A káposztához: -Egy zacskó vagy két doboz savanyúkáposzta -1 közepes fej vöröshagyma -fokhagyma -Fűszerpaprika -Só -Bors -Olaj Elkészítés: A savanyú káposztát beáztatjuk vízbe a főzés előtt 10-15 perccel, hogy ne legyen annyira savanyú, ha elkészül, majd a káposztát kivesszük, kicsavarjuk belőle a lehető legtöbb vizet, és egy vágódeszkán megvagdossuk, hogy ne legyenek olyan hosszúak a szálak. A vöröshagymát apróra vágjuk, majd olajon feltesszük, közben hozzádunk egy kevés apróra vágott fokhagymát. Ha már üveges, lehúzzuk a tűzről, pici vízzel felhigítjuk, majd beletesszük a fűszerpaprikát, és visszatesszük a tűzre. Ezután beletesszük a káposztát, és a fűszereket. Addig dinszteljük, amíg a káposzta puha nem lesz. Ha ezzel elkészültünk, akkor galuskatésztát keverünk, és azt sós vízben kifőzzük. Ha a tésztát lehűtöttük, összekeverjük a káposztával, és készen is van... Jó étvágyat! (Ha valaki tudja ennek az ételnek az eredeti nevét, kérem írja meg. Én ezt anyumtól tanultam, őt pedig az ő anyukájától,és a neve feledésbe merült...) Tanácsok: -A nokedlitésztát ne keverjük ki, különben nyúlós lesz, és ragad. -A nokedliszaggatót hideg vízbe mártogassuk, így nem ragad majd annyira a tészta. -A galuska alatt mindig forrjon a víz, különben elázik, és nyákos lesz. -A tálat, a galuskaszaggatót hideg vízzel mossuk el. A meleg vízben a tészta csak nyúlóssá válik. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Ligeia Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |