Tutireceptek.hu fejléc

Madárfészek karajból sült zöldségnyársakkal recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
4 szelet 15 dkg-os karajszelet

frissen őrölt bors
4 gerezd fokhagyma
4 keményre főtt tojás
1/2 dl olaj
A körethez:
1 db padlizsán
2 db cukkini
3 db kemény paradicsom
1 csokor petrezselyem
1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, a főtt tojásokat meghámozzuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk.

A karajszeleteket sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, a közepükre teszünk 1-1 főtt tojást, és szorosan felcsavarjuk. Ezután fogpiszkálóval összetűzzük, olajozott tepsibe fektetjük, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a körethez a padlizsán két végét levágjuk, hosszában 4 részre vágjuk, a cukkinit hosszában elfelezzük, és fél centi vastag kicsi szeletekre daraboljuk, a paradicsomot 4 részre vágjuk. Végül váltakozva kisebb bambusznyársakra húzzuk, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és serpenyőben a forró olajon, kb. 8-10 perc alatt minden oldalukat pirosra sütjük.

A sült zöldségnyársakat a középen félbevágott madárfészkekkel tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Madárfészek » Túróval rakott burgonya » Bajor rakott hús » A legjobb túrófánk
» Provence-i rakottas » Kockás káposzta » Római tokány » Zöldséges zuzaragu
» Valenciai paella » Sonkával töltött batyu » Chilis bab (Vega) » Gyömbéres csirke körtével
» Töltött-sült burgonya » Beregi szűzpecsenye » Húsos-gombás kagylótészta » Ticinói burgonyás tál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.