| Madárfészek karajból sült zöldségnyársakkal receptEgytálételek Hozzávalók: 4 szelet 15 dkg-os karajszelet só frissen őrölt bors 4 gerezd fokhagyma 4 keményre főtt tojás 1/2 dl olaj A körethez: 1 db padlizsán 2 db cukkini 3 db kemény paradicsom 1 csokor petrezselyem 1/2 dl olívaolaj Elkészítés: A karajszeleteket kiklopfoljuk, a főtt tojásokat meghámozzuk. A zöldségeket alaposan megmossuk és leszárítjuk. A karajszeleteket sóval, borssal, a zúzott fokhagymával ízesítjük, a közepükre teszünk 1-1 főtt tojást, és szorosan felcsavarjuk. Ezután fogpiszkálóval összetűzzük, olajozott tepsibe fektetjük, és 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük. Közben a körethez a padlizsán két végét levágjuk, hosszában 4 részre vágjuk, a cukkinit hosszában elfelezzük, és fél centi vastag kicsi szeletekre daraboljuk, a paradicsomot 4 részre vágjuk. Végül váltakozva kisebb bambusznyársakra húzzuk, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel ízesítjük, és serpenyőben a forró olajon, kb. 8-10 perc alatt minden oldalukat pirosra sütjük. A sült zöldségnyársakat a középen félbevágott madárfészkekkel tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |