| Provence-i rakottas receptEgytálételek Hozzávalók: fél kg darált hús 1 kg krumpli 3-4 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 2-3 teáskanál provence-i fűszerkeverék 2 evőkanál paradicsompüré vörösbor, kb 1,5 dl só, liszt, étolaj őrölt szerecsendió 1 dl főzőtejszín reszelt sajt ízlés szerint Elkészítés: A darált húst megpirítom, beleteszem a provence-i fűszerkeveréket, apróra vágott fokhagymát, kicsit tovább pirítom. Utána beleteszem a paradicsompürét, annyi vörösbort, hogy ne legyen sok leve. Amíg kicsit párolódik, a megtisztított leszeletelt krumplit sorba rakom egy jénai tálban, megsózom, a vöröshagymát is rászelem vékonyan. újabb sor krumpli, majd a húsos szósz következik. A tetejére ismét krumpli kerül, amit megsózok. Besamelt készítek, amibe beleteszem a szerecsendiót, tejszínt, és befedem vele a krumplit. Alufólia alatt sütöm kb fél órát, majd a fóliát leveszem, megszórom reszelt sajttal, és pirosra sütöm. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |