| Chilis bab (Vega) receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg szárazbab (vörös- vagy vesebab, esetleg tarkabab) 15 dkg konzerv kukorica 15 dkg vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 8 dkg sűrített paradicsom 1 tasak chilis bab alap 1 teáskanál pirospaprika 1 teáskanál chilikrém, vagy Erős Pista 2 evőkanál olaj 1 mokkáskanál cukor só, őrölt bors, 2-3 ágacska kakukkfű, néhány bazsalikomlevél Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben puhára főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, valamint az apróra vágott fokhagymát. Elkeverjük, hozzáadjuk a vízzel felhígított paradicsompürét, a chilikrémet / Erős Pistát, cukrot, és gyenge tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen szétfő. Ekkor beleöntjük a chili alapot, a leszűrt babot, valamint a kukoricát. Annyi vízzel hígítjuk, hogy mártás sűrűségű legyen, és az egészet jól összeforraljuk. A receptet beküldte: morris07 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |