| Gyömbéres csirke körtével receptEgytálételek Hozzávalók: 4 csirkecomb (alsó és felső vegyesen) 2 nagyobb körte 1 közepes hagyma 1 dl fehérbor 6 dkg vaj a mázhoz: 1 tk őrölt gyömbér 2-3 ek házi sós paprikakrém 4-5 gerezd zúzott fokhagyma só frissen őrölt bors Elkészítés: A tisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A máz hozzávalóit elkeverjük és a húsra kenjük, amelyeket egy tapadásmentes fedeles edénybe teszünk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott vajat. Lefedve, közepes lángon 40-50 percig sütjük, közben megfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. A tisztított hagymát félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük, a hús mellett üvegesre sütjük. Ezt követően a fehérbort is az ételhez adjuk. A körtéket félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, hosszában vékonyan felszeleteljük, és a hús mellé tesszük. A boros, vajas, kissé ragacsos szaftban 10 percig pároljuk, ügyelve arra, hogy a körteszeletek ne essenek szét. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |