| Ticinói burgonyás tál receptEgytálételek Hozzávalók: 1 kg burgonya, 15 dkg szafaládé (virsli), 15 dkg szárazkolbász, 10 dkg főtt sonka, 10 dkg húsos császárszalonna, 1 egész tojás, 4 dkg liszt, só, bors, diónyi vaj Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, szárazra töröljük, káposztareszelőn megreszeljük, hozzáadjuk a lisztet, és jól összekeverjük. A szafaládé és a kolbász bőrét lehúzzuk, vékonyan felkarikázzuk; a sonkát és a császárszalonnát apró kockákra vágjuk. A felaprított húsféléket és a tojást a burgonyához keverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk - eredetileg sok borssal készül -, és vajjal kikent vaslábasba v. cserépedénybe (én jénaiban készítem) simítjuk. Előmelegített sütőben, erős tűzön (200-220°C) addig sütjük, amíg a teteje aranybarnára nem pirul (45-60 perc). Forrón tálaljuk, hagymasalátával vagy sok hagymával készült vegyes idénysalátával. Tanácsok: Laktató, kalóriadús étel; erős fizikai munkát végzők, kiéhezett síelők figyelmébe ajánlom! A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |