| Húsos-gombás kagylótészta receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg kagylótészta 30 dkg főtt csirkehús 20 dkg gomba 15 dkg mirelit zöldborsó vaj 10 dkg reszelt Parmezán 1 ek. zsemlemorzsa 5 dkg vaj 5 dkg liszt 5 dl tej só őrölt szerecsendió Elkészítés: A tésztát sós vízben kifőzzük, jól lecsepegtetjük. A csirkehúst kockákra vágjuk. A gombát vastagra szeleteljük. Kevés vajon a zöldborsóval együtt megpároljuk. Az 5 dkg vajon megpirítjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, sűrűre főzzük. Sóval, szerecsendióval ízesítjük. Belekeverjük a reszelt sajtot, egy evőkanálnyi kivételével. A tésztához keverjük a csirkehúst, a zöldségeket és a sajtos mártást. Keverjük össze a meghagyott 1 evőkanálnyi reszelt Parmezánt és a zsemlemorzsát. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk, tetejét megszórjuk a sajtos zsemlemorzsával. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük. A receptet beküldte: kissmakka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |