| Csomboros-lencsés káposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 1 szál szárazkolbász, só, 1 evőkanál csombor, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg lencse, 80 dkg savanyú káposzta. Elkészítés: A káposztát kiöblítjük, és az előzőleg beáztatott, megmosott lencsével, a megtisztított, finomra vágott vöröshagymával meg a csomborral annyi hideg vízben, amennyi kényelmesen ellepi, feltesszük főni. Forrás után, fedő alatt kb. 1 órát főzzük – ezalatt elpárolog a főzőlé jó része, és kellemesen besűrűsödik a káposztánk. Ha szükséges, egy kevés sóval utánízesítjük. A kolbászt karikákra vágjuk, és egy serpenyőben lassan, a saját zsírján megpirítjuk. Tálaláskor a csomboros káposzta tetejére halmozzuk, s ha nem aggódunk a kalóriák miatt, az ételt a kolbász zsírjával is meglocsoljuk. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |