Tutireceptek.hu fejléc

Csomboros-lencsés káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 szál szárazkolbász,
só,
1 evőkanál csombor,
2 fej vöröshagyma,
20 dkg lencse,
80 dkg savanyú káposzta.

Elkészítés:
A káposztát kiöblítjük, és az előzőleg beáztatott, megmosott lencsével, a megtisztított, finomra vágott vöröshagymával meg a csomborral annyi hideg vízben, amennyi kényelmesen ellepi, feltesszük főni.
Forrás után, fedő alatt kb. 1 órát főzzük – ezalatt elpárolog a főzőlé jó része, és kellemesen besűrűsödik a káposztánk.
Ha szükséges, egy kevés sóval utánízesítjük.
A kolbászt karikákra vágjuk, és egy serpenyőben lassan, a saját zsírján megpirítjuk. Tálaláskor a csomboros káposzta tetejére halmozzuk, s ha nem aggódunk a kalóriák miatt, az ételt a kolbász zsírjával is meglocsoljuk.


A receptet beküldte: CILUSKA


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karácsonyi káposztasaláta » Csirke kelkáposztában » Vörös káposztasaláta » Fóliás káposztás hús
» Szüreti leveses káposzta » Babos káposzta » Csülkös káposztaleves » Savanyúkáposztás hús
» Erdélyi rakottkáposzta » Aludttejes tökkáposzta » Lengyeles kelkáposzta » Káposztás böllértokány
» Erdélyi rakott káposzta » KFC káposztasaláta » Galyasági káposztás hús » Káposztás pogácsa 1.


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.