| Töltött ropogós pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1 cs. mélyhűtött leveles tészta ( 50-60 dkg) 1 tojás 25 dkg kenhető krémsajt 1/4 t.kan.őrölt bors 1 e. kan. tej 1 e.kan. reszelt torma 20 dkg gépsonka metélőhagyma 5 dkg szeletelt mandula pirospaprika(törött ) Elkészítés: Szobahőmérsékleten felengedjük annyira a tésztát, hogy nyújtható legyen.( ne túl lágyra!) Lisztezett felületen kinyújtjuk, kb. fél cm vastagra, pogácsaformával kiszaggatjuk. Tetejüket kissé felvert tojással megkenjük. Előmelegített, forró sütőben kisütjük ( kb.15 perc), s kihűtjük. A sajtot,tejet,tormát,borsot, s az apróra vágott sonkát összekeverjük. A pogácsákat ketté vágjuk,az alsó felét megkenjük, megszórjuk metélőhagymával, s pár szelet mandulával. Rátesszük a tetejét, s pirospaprikával picit megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |