| Töltött kínai kel receptEgytálételek Hozzávalók: 2 db kínai kel, 10 dkg vaj, 15 dkg paradicsom, 10 dkg parmezán, 6 db tojás, 2 cikk fokhagyma, só,őrölt kömény,petrezselyem. Elkészítés: A káposztákat hoszában ketté vágjuk,a közepén lévő zsenge leveleket kivájjuk és apróra vagdaljuk.Torzsáját is kivágjuk,de ügyeljünk arra,hogy a kel ne essen szét.Sóval meghintjük és néhány percig állni hagyjuk.A paradicsomot leforrázzuk,azonnal hideg vízbe tesszük,héját lehúzzuk.Magvait óvatosan kinyomkodjuk(ezt nem használjuk fel),húsát apró kockákra daraboljuk. Töltelék:Serpenyőben hevített kevés vajon üvegesre pirítjuk az apróra vagdalt kelleveleket,sóval,köménnyel,zúzott fokhagymával,petrezselyemmel ízesítjük.Tűzről levéve hozzákeverjük a paradicsomot,4 keményre főtt kockára vágott tojást és két nyers tojást.Az előkészített kelt kivajazott tepsibe tesszük,közepét megtöltjük,tetejére vajdarabkákat teszünk,reszelt sajttal megszórjuk,közepes forró sütőben (130-150 C-fokon)megsütjük. Tanácsok: Jóétvágyat! Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |