Tutireceptek.hu fejléc

Kelkáposzta leves fetával recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50 dkg kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors,
10 dkg feta/krémfehérsajt
15 dkg kesudió
8 dl hús/zöldséglé
1 dl tejszín

Elkészítés:
1. Olívaolajon pároljuk puhára a felaprított hagymát, adjuk hozzá a felkockázott kelkáposztát, pirítsuk meg a káposztát.


2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, öntsük fel a húslével. 15-20 perc alatt főzzük puhára a káposztát.


3.Adjuk hozzá a tejszínt, 10 dkg fetasajtot, turmixszoljuk simára. Sózzuk, borsozzuk. A kesudiót pirítsuk meg olajjal kikent serpenyőben.

Tanácsok:
A levest a pirított kesudióval, a maradék, morzsolt fetával kínáljuk.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húslevesben főtt töltelék » Kolbászos lencseleves » Tárkonyos ragu leves » Bableves burgonyagombóccal
» Hideg céklaleves » Laktató téli leves » Májgaluskaleves gyorsan » Árpagyöngy leves
» Sajtos brokkolikrém leves » Erdélyi krumplileves » Bacilust legyőző leveske » Hideg-meggyleves
» Gyergyói gulyásleves » Csirkeleves indiai módon » Frank krumplileves » Zellerleves sajtfelfújttal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.