| Kelkáposzta leves fetával receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg kelkáposzta 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma olívaolaj só, bors, 10 dkg feta/krémfehérsajt 15 dkg kesudió 8 dl hús/zöldséglé 1 dl tejszín Elkészítés: 1. Olívaolajon pároljuk puhára a felaprított hagymát, adjuk hozzá a felkockázott kelkáposztát, pirítsuk meg a káposztát. 2. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymákat, öntsük fel a húslével. 15-20 perc alatt főzzük puhára a káposztát. 3.Adjuk hozzá a tejszínt, 10 dkg fetasajtot, turmixszoljuk simára. Sózzuk, borsozzuk. A kesudiót pirítsuk meg olajjal kikent serpenyőben. Tanácsok: A levest a pirított kesudióval, a maradék, morzsolt fetával kínáljuk. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |