| Töltött sütőtök receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 2 kg sütőtök 50 dkg hagyma 2 gerezd fokhagyma 5 dkg vaj 5 dkg napraforgóvaj 15 dkg kecskesajt 1 dl tejszín 1,5 dl zöldségleves (lehet kockából is) só bors szerecsendió curry Elkészítés: A sütőtököket megmossuk és egészben, sós vízben kb. 30 percig fõzzük. Levágjuk a kalapjukat, a magokat kikaparjuk és a húsukat kivájjuk úgy, hogy egy vékony perem maradjon a héj mentén. Az így eltávolított húst felkockázzuk. A hagymát megmossuk, megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk és az összetört fokhagymával a zsiradékban megpároljuk. Felöntjük a zöldséglevessel és kb. 15 percig pároljuk. Ezután gazdagon megfűszerezzük. A felkockázott sütőtököt, a napraforgómagot és a kecskesajtot összekeverjük. Hozzáadjuk a tejszínt. A kivájt sütőtökök belsejét enyhén sózzuk, borsozzuk. Beletöltjük a masszát és tűzálló tálra helyezzük. 200°C-os sütõben mintegy 30 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: Tikky Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |