| Libamell velesült burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 1 db libamell,(kb,90 dkg) 80 dkg burgonya, 25 dkg vöröshagyma, 1 csomag petrezselyem, 4 cikk fokhagyma, só,őrölt bors,majoránna. Elkészítés: A burgonyát és a vöröshagymát meghámozzuk,majd cikkekre vágjuk. Mindkettőt sózzuk,borsozzuk. A libamellet sütés előtt félórával bedörzsöljük sóval és meghintjük majorannával. A fokhagymát csakúgy mint a petrezselymet(lehet együtt is),apróra vagdaljuk. A libamellet bőrös oldalával lefelé fordítva enyhén kizsírozott tepsibe tesszük. Közepesen meleg sütőbe 45-50 percig sütjük,majd megfordítjuk és körülrakjuk a vöröshagymával meg a burgonyával. Az egészet együtt puhára sütjük. Sütés közben ne feledjük a saját zsírjával locsolgatni. Tálalás előtt a húst szeleteljük,a körítéshez pedig óvatosan hozzákeverjük a fokhagymás petrezselyem zöldjét. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |