| Libamell sütőtökpürével receptHúsételek Hozzávalók: 4 db libamell 1 csipet tengeri só 1 csipet egész fekete bors 1 marék rozmaring 1 dl extra szűz olívaolaj 10 dkg vaj 1 db sütőtök 1 marék snidling 1 dl tejszín 1 db citrom Elkészítés: A libamell bőrét vágjuk be sakk tábla szerűen. Ezután hintsük meg sóvak és borssal. Aprítsuk össze a rozmaringot,majd facsarjuk ki a citrom levét . A citrom levet keverjük ki olívaolajjal ,az aprított rozmaringgal és egy csipetnyi sóval és fektessük bele a libamell szeleteket. Akár egy napig is állhat a pácban a libamell. A sütőtököt vágjuk darabokra és szedjük ki a magját. Rakjuk tepsire ,meghintjük sóval és előmelegített sütőben 175 fokon süssük meg. Ha megsült a sütőtök,akkor távolítsuk el a héját. Alaposan törjük össze,majd kevés vajjal és tejszínnel habosítsuk ki.Finomra vágott snidlinggel és sóval,borssal ízesítsük. Melegítsünk fel egy serpenyőt közepesen melegre és fektessük bele a libamelleket a bőrös felükkel lefelé. Süssük addig így a húst még szépen megpirul a bőre,majd fordítsuk meg és süssük meg szép pirosra a másik felét is. Közben locsolgassuk a kisült zsiradékkal. Tálaláskora a vékonyra szeletelt húst a sütőtökpürére tálaljuk. Meglocsolhatjuk még egyszer a hús zsiradékával. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |