| Libamell vagdalt receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg libamell 1 tojás 2 gerezd fokhagyma 2 zsemle 1 csomó petrezselyemzöld só 1 evőkanál majoranna Elkészítés: A libamellet kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, majd szűrőbe téve a zsírtól kinyomkodjuk.A tepertő egyharmad részét a hússal meg az áztatott, jól kifacsart zsemlékkel együtt megdaráljuk. Hozzáadjuk a tojást, a zúzott fokhagymát meg a finomra vágott zöldpetrezselymet, sóval, borssal és majorannával fűszerezzük és alaposan összegyúrjuk. A masszából vizes kézzel 4 rudat formálunk, és a kisütött libazsírral vékonyan kikent tepsibe fektetjük. Forró sütőbe tolva kb. fél óra alatt megsütjük. Almával párolt lilakáposztával tálaljuk, melléadjuk a megmaradt kisütött tepertőt is. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |