| Libamell párolt szilvával receptEgytálételek Hozzávalók: 2 libamell, 30 dkg szilva, 1 evőkanál vaj, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 1-1 csipetnyi őrölt fahéj, 1-1 csipetnyi cayenne bors, 1 mokkáskanál fehér bors, só Elkészítés: A libamellről eltávolítjuk a fölösleges pihéket, megmossuk, és konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A bőrét lehúzzuk, és csíkokra vágjuk. A megmosott szilvát kimagozzuk. A libabőr csíkokat tapadásmentes serpenyőben ropogósra sütjük, majd a serpenyőből kivéve félretesszük. A maradék zsíron a libamellek mindkét oldalát megsütjük, sóval, borssal meghintjük, és a serpenyőből kivéve alufóliába tekerjük. Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és a félbevágott, kimagozott szilvát takaréklángon addig pároljuk benne, amíg levet enged, de még nem esik össze. A libamellet kivesszük a fóliából, a szilva mellé tesszük, átforrósítjuk, majd tálra szedjük, és melegen tartjuk. A maradék pecsenyelevet elkeverjük a tejföllel, tejszínnel, fahéjjal, és cayenne borssal, sóval, fehér borssal ízesítjük, és összeforraljuk. A libamellet felszeleteljük, és a tetejét megszórjuk ropogós libabőrrel. A mártást külön csészében tálaljuk. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |