| Muszaka burgonyával receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg.burgonya 0,5 kg darált sertéshús 1 fej hagyma 2-3 gerezd fokhagyma 2 paradicsom 2 ek.liszt 4 dl tej 2 dkg vaj olaj,só,bors reszelt sajt Elkészítés: A burgonyát karikákra vágva soós vízben fôni tesszük.Mikor majdnem puha,leszûrjük,langyosra hûtjük.Közben a húst hagymás,fokhagymás olajban sóval,borssal fûszerezve megpároljuk.Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot,ezzel addig pároljuk,míg zsírjára sül.A lisztet a tejjel simára kavarjuk és megfôzzük.Ha besürüsödött,a tûzrôl levéve belekeverjük a vajat.Kikent tûzálló tálba rétegezzük a burgonyát és a húst,leöntjük a mártással,megszórjuk reszelt sajttal,és forró sútôben megsütjük. Tanácsok: Mártás helyett felvert tojás és tejföl keverékével is készíthetjük,úgy is nagyon finom. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: birogaby Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |