Tutireceptek.hu fejléc

Karfiol burgonyával recept

Kategória:


Hozzávalók:
Két kisebb vagy egy nagy burgonya; 3-4 rózsa karfiol mérettől függően.

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, apróra felszeleteljük és bő vizben odatesszük főni. A karfiolt minél kisebb rózsáira szedjük alaposan megmossok, és szintén feltesszük főni. Ha puhára főtt, akkor a botmixer mérőedényébe tesszük és jó alaposan összeturmixoljuk.

Tanácsok:
Ha lehet kerüljük az egy edényben főzést. Mert a karfion főző levét nem szabad felhasználni a puffasztó hatása miatt.

Én Sinlac (rizs és szentjánoskenyérmag kivonat alapú pép) -ot tettem hozzá, attól enyhén édeskés izű lett.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: fildus

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiolleves csak zöldség. » Hideg karfioltál » Karfiol sonkahabbal » Burgonyával rakott cukkini
» Sonkás-karfiolos tészta » Karfiolkrokett » Karfiol-omlett » Hagymatokány burgonyával
» Póréhagymás karfiolpüre » Karfiolrizottó » Kalapos karfiol » Tejszínes rakott karfiol
» Rakott brokkoli és karfiol » Sörtésztában sült karfiol » Karfiol felfújt » Rántott karfiolfasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.