Tutireceptek.hu fejléc

Párolt káposzta finoman recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1 kg káposzta
5 dkg zsír
2 kiskanál cukor köménymag
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál ecet


Elkészítés:
A káposztát megmosom, a torzsáját kivágom. Késsel vagy gyaluval egyenletesen vékony metéltre vágom. Besózom, egy kis ideig állni hagyom, amíg levet ereszt; ekkor kicsavarom. A zsírt lábosban felforrósítom, és állandóan kevergetve a cukrot néhány pillanat alatt karamellizálom. Ezután rászórok egy csipet köményt, hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd a káposztát és végül az ecetet. Erős tűzön kevergetve párolom, amíg kissé összeesik és a leve elpárolog. Ezután lefedem, és mérsékelt tűzön készre párolom. Nem szabad túlpuhítani, inkább kicsit ropogós legyen. Ha vöröskáposztából készítem, párolás közben egy kis vörös bort is öntök hozzá!


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos káposzta » Káposztasaláta paleo módon » Nagyikám káposztás húsa » Savanyú káposzta bulgurral
» Káposztás paszuly II » Rakott káposzta Update1 » Savanyú káposztás borda » Csülkös káposztaleves
» Káposztaleves tojással » Böjti káposzta » Pezsgős káposzta » Mustban párolt rostélyos
» Káposztás sztrapacska II. » Káposztás gombóc... » Magyaros rakott káposzta » Burgonyagombóc káposztával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.