Tutireceptek.hu fejléc

Libamájas kalács almás-bodzás öntettel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
40 dkg libamáj
2 dl olívaolaj
50 dkg alma
1 l almalé
50 dkg kalács (nem kakakós)
2 dl bodzaszörp


Elkészítés:
A libamájat ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, majd az olajba helyezzük kb. fél órára. Az almákat megpucoljuk héjától és a belsejétől, kockára vágva edénybe helyezzük, és az almalével puhára főzzük. Mikor megfőtt, a maradék levet leöntjük, és a szörp hozzáadásával összeturmixoljuk. Ezután a libamájat előmelegített serpenyőben megsütjük, közben a kalácsot szeletekre vágjuk, és kenyérpirítóban közepesre pirítjuk. A kész májat picit sózuk, a kalácsra helyezzük, és az almás bodzás öntettel meglocsoljuk. Kiíválóan íllik hozzá Tokaji ötputtonyos aszú.

recept: Nógrádi Barbara


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskalács (Kata-féle) » Kakaós kalács észt módra » Ünnepi kalácskoszorú » Mézeskalács karácsonyra
» Mézeskalács tuti recept » Uzsonnakrémek kalácshoz » Méteres kalács » Meggyes-mákos kalács
» Méteres kalács (Kata-féle) » Mézeskalácspuding » Egyszerű mézeskalács » Marcipános-túrós kalács
» Fahéjas kalács » Grízpuding meggyöntettel » Karácsonyi kalács » Mazsolás kalács 2


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.