| Mézeskalács karácsonyra receptSütemények, édességek Hozzávalók: A mézeskalácshoz 1 kg liszt 4 dl procukor 2 kávéskanál őrölt fahéj 2 kávéskanál őrölt szegfűszeg 2 kávéskanál őrölt gyömbér 2 kávéskanál szódabikarbóna 1 csipet só 10 dkg margarin 3 db tojás 2,5-3 dl méz 1 citrom reszelt héja 1 narancs reszelt héja A mázhoz 1 tojás fehéje 1 csipet só 6-7 evőkanál porcukor Elkészítés: A porszerű hozzávalókat összekeverjük. ebbe belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a mézet, a tojásokat, a citrom és a narancs reszelt héját majd összegyúrjuk az egészet. Nem szabad feladni, addig kell gyúrni, amíg a méz az összes lisztet felveszi! A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtsuk ki, s aztán különféle formákat szaggathatunk ki belőle. A mázhoz a tojásfehérjét gőz felett verjük fel. A sót adjuk hozzá először, majd kanalanként a cukrot. Akkor jó a hab, ha megmaradnak a habverő formázta "hullámok". Tanácsok: Ezzel a mézeskaláccsal nagyon könnyű karácsonyi hangulatot teremteni. Ebből a mennyiségből igen sok sütemény lesz. Az üzletekben kapható mézeskalács fűszerkeverékkel nem az igazi, aki teheti ne használja azt ehhez a recepthez! A receptet beküldte: vmbhc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |