| Grízpuding meggyöntettel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,5 l tej 9 evőkanál búzadara 1 cs. vaníliás pudingpor 15 szem süssina édesítő és 1 evőkanál cukor 1 vanillcukor 1 citrom héja 2 evőkanál vaj vagy margarin fahéj meggybefőtt keményítő Elkészítés: A tejben simára, csomómentesre elkeverünk fél csomag pudingport, a vanillcukrot, az édesítőt+a cukrot, beleszórjuk a buzadarát és sűrűre főzzük. Ha kész belereszeljük a citromhéjat is és jól elkeverjük. Még melegen beleolvasztunk 2 evőkanál vajat és összekeverjük. Mély desszert tálakba vagy poharakba adagoljuk és hűlni hagyjuk. Az öntethez a meggyet leszűrjük. 2 dl befőttlében elkeverünk fél pudingport, fél evőkanál keményítőt, kb 2 evőkanál cukrot, kis fahéjat és addig forraljuk míg sűrűsödni nem kezd. Ha a gríz már kihűlt, mindegyik tetejére teszünk az öntetből, + meggyszemekkel díszítjük, ha ez is kihűlt, még reszelt étcsokit is szórhatunk rá. Tanácsok: Jó étvágyat! A receptet beküldte: rezesnoemi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |