| Kakaós kalács észt módra receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 12 dkg margarin, 3 dl tej, 5 g élesztő (nem szárított), 1 tojás, 2 evőkanál cukor, Csipet só. A töltelékhez: 20 dkg cukor, 12 dkg margarin, 2 evőkanál kakaó, 1 teáskanál fahéj, Mazsola. Elkészítés: A tésztához a vajat olvasszuk fel. Az élesztőkockát daraboljuk össze és 2 evőkanál cukorral keverjük össze egy bögrében. A cukros élesztő kis idő után folyékonnyá fog válni. Az olvasztott vajat a tojással, a tejjel, a felolvadt élesztővel és egy csipet sóval keverjük el, majd dolgozzuk össze a liszttel. A tésztát fél óráig hűtőben pihentessük. Ezután a megkelt tésztát nyújtsuk ki fél cm vastagra. Közben készítsük el a krémet. Ehhez olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a kakaót. Ezt a masszát kenjük fel egyenletesen a kinyújtott tésztára. Hintsük meg a tetejét fahéjjal és mazsolával, majd tekerjük fel. A feltekert rudat vágjuk hosszanti irányban ketté, a 2 rudat fonjuk össze, ügyelve arra, hogy a vágott fele mindig felfelé nézzen, így nem folyik ki belőle a töltelék sütéskor. Ezután készítsünk belőle egy koszorút és 200 fokon süssük 4 percig. A kalács akkor kész, ha egy villát/fogvájót beleszúrva a villa fogára/fogvájóra már nem ragad tészta. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |