| Meggyes-mákos kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: 0,5 kg liszt, 2 tojás sárgája, 0,5 dl olaj, 3 dl tej, 5 dkg élesztő (tejben felfuttatni), 1,5 evőkanál cukor, tölteni: 1 ü meggybefőtt egy kevés mák (ki mennyivel szereti) vaj a forma kenéshez tojássárga lekenni Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozni, vékonyra kinyújtani, megszórni a porcukros mákkal és a lecsepegtetett meggyel. A vajazott lyukas formába tenni és hideg sütőbe tenni, majd 200 °C-on rögtön sütni (kb. 25-30 perc) Közben félidőben nézzük meg, nehogy megégjen. Tanácsok: Ha valaki nem szereti a mákot, akkor dióval is lehet helyettesíteni. A tészta alap, sokféleképp variálható. :-) A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |