| Fahéjas kalács receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához 8 dkg cukor 4 dkg élesztő 5 dkg vaj vagy sütőmargarin 1 csipetnyi só 2-2,5 dl tej 50 dkg liszt 2 tojás 1 citrom reszelt héja A töltelékhez 10 dkg cukor 1 evőkanál fahéj 5 dkg mazsola 5 dkg darált dió Elkészítés: A cukrot az élesztővel, a vajjal vagy sütőmargarinnal és csipetnyi sóval 2-2,5 dl langyos tejben feloldjuk, majd 50 dkg liszttel, a tojásokkal, a citrom reszelt héjával együtt sima tésztává dolgozzuk. Letakarjuk, meleg helyen fél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A cukrot, a fahéjjal, a mazsolával, és a darált dióval jól összekeverjük. A tésztát belisztezett deszkán kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, bekenjük 5 dkg olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal. Ezután a cukros-mazsolás tölteléket ráterítjük és feltekerjük. Kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett hosszúkás formába tesszük, és addig pihentetjük, amíg másfélszeresére nem emelkedik meg. Ezután tojással megkenjük, előmelegített sütőben 190 C-on 40-50 percig sütjük, rácson kihűtjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |