Tutireceptek.hu fejléc

Mazsolás kalács 2 recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
mazsola ízlés szerint
50 dkg liszt
6 dkg kristálycukor
4 dkg élesztő
2 dl langyos tej
7-8 dkg vaj vagy margarin
2 tojás + egy csipet só

A kalács tetejére:
1 tojássárgája,
1 evőkanál tejszín

Elkészítés:
A lisztet a cukorral és csipetnyi sóval összekeverjük. A halom közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk a friss élesztőt. Kevés langyos tejjel elvegyítjük, kevés liszttel meghintjük, majd tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 15 percig kelesztjük. A puha vajat, a tojásokat és a maradék tejet a tésztához adjuk, majd robotgép gyúrópálcájával simára dolgozzuk. Letakarva további 30 percig kelesztjük. Ezután gyúrjuk bele a mazsolát. A tésztát 3 részre osztjuk, és rudakká sodorjuk. Összefonjuk, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk. Letakarva további kb. 15 percig kelesztjük. A kalácsot a tejszínnel elkevert tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben, 200 fokon (gázsütőnél 3. fokozat) 35-40 percig sütjük.

Tanácsok:
A megkelt tésztát oszthatjuk 6 felé is. Így két kalácsunk lesz. Így is hatalmasra meg fog nőni!


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mazsolás hurka » Mazsolás krémtúró » Feketeerdei adventi kalács » Fonott, töltött kalács
» Boci kalács » Nagyon puha mézes kalács » Mazsolás-currys csirke » Gyömbéres Kalács
» Foszlós kalács(Kata-féle) » Fonott kalács » Kelesztés nélküli kalács » Tarka kalács
» Kalács-rakás » Fonott kalács(Kata-féle) » Malomkalács » Mazsolás almaleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.