| Mézeskalácspuding receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 tojás 4 evőkanál méz 2 dl tej 30 dkg mézeskalácsmorzsa 1 narancs 2 evőkanál cukor 5 dkg mazsola 5 dkg darált dió 1 evőkanál rum 1 evőkanál zselatin - a tálaláshoz: cukrozott gyümölcsök és málnaszörp Elkészítés: A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük. Ráöntjük a tejet, beleszórjuk a mézeskalácsmorzsát és fél órán át pihentetjük. Ezalatt a narancs sárga héját vékonyan lehámozzuk, felcsíkozzuk és kevés, cukorral ízesített vízben megpároljuk. (2 evőkanál narancslekvárral is helyettesíthetjük.) A narancs levét, a leszűrt narancshéjat, a mazsolát, a darált diót meg a rumot a tojásos masszához adjuk. A narancshéj főzőlevében feloldjuk a zselatint, és a tojások fehérjéből vert kemény habbal együtt a masszába forgatjuk, azután az egészet fóliával bélelt őzgerincformába simítjuk. Hűtőszekrényben 4-5 óra alatt megdermesztjük. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |