Tutireceptek.hu fejléc

Mézeskalácspuding recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
4 tojás
4 evőkanál méz
2 dl tej
30 dkg mézeskalácsmorzsa
1 narancs
2 evőkanál cukor
5 dkg mazsola
5 dkg darált dió
1 evőkanál rum
1 evőkanál zselatin
- a tálaláshoz: cukrozott gyümölcsök és málnaszörp

Elkészítés:
A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük. Ráöntjük a tejet, beleszórjuk a mézeskalácsmorzsát és fél órán át pihentetjük. Ezalatt a narancs sárga héját vékonyan lehámozzuk, felcsíkozzuk és kevés, cukorral ízesített vízben megpároljuk. (2 evőkanál narancslekvárral is helyettesíthetjük.)
A narancs levét, a leszűrt narancshéjat, a mazsolát, a darált diót meg a rumot a tojásos masszához adjuk. A narancshéj főzőlevében feloldjuk a zselatint, és a tojások fehérjéből vert kemény habbal együtt a masszába forgatjuk, azután az egészet fóliával bélelt őzgerincformába simítjuk. Hűtőszekrényben 4-5 óra alatt megdermesztjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Huszárcsók (finom, mutatós) » Hízókúra » Joghurtos, tejszínes puding » Marika répasütije
» Baccardi piskóta » Mogyoróvajas golyók » Habkarika » Almás keksz
» Márton szeletek » Kuglof egyszrü gyors kiados » A legegyszerűbb túrós süti » Részeges alma
» Farsangi süni süti » Málnás kekszes süti » Barackos karika » Diós csokis zabkeksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.