Tutireceptek.hu fejléc

Méteres kalács (Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta: -6 tojás

-26 dkg porcukor

-26 dkg liszt

-1 dl olaj

-1 csomag sütőpor

Krém:-2 cs. eper puding (vagy puncs puding+rum)

-2 dl tej

-2 dl víz

-25 dkg porcukor

-25 dkg margarin

Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem,beleöntöm az olajat,a kemény habbá vert fehérjét.

Majd a sütőporos lisztet óvatosan hozzákeverem.A felét kikent őzgerincformába öntöm,a másik felébe keverek :

-2 ek. kakaó

-1 ek olaj

Ezt a másik formába öntöm,és sütöm.

A pudingot vízzel,tejjel megfőzöm.A margarint a porcukorral kihabosítom.Ha kihűlt a puding összekeverem a kettőt.Fölszeletelem a kihűlt tésztákat ujjnyi vastag szeletekre.Felváltva 1 kakaós és egy sima tésztát az epres krémmel összetöltök. 1/2 órára hideg helyre teszem,és csokival leöntöm.Ha megdermed a csoki ferdén szeletelem!


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Méteres kalács » Kalács (alaprecept) » Kalács csokiöntettel » Citromos kocka(Kata-féle)
» Szegények kalácsa » Tarka kifli (Kata-féle) » Töltött túrókalács » Havas fenyők (Kata-féle)
» Felhőcske(Kata-féle) » Meggyes-mákos kalács » Mézeskalács karácsonyra » Kulcsos kalács
» Darázsfészek(Kata-féle) » Hokkaido kalács » Keksz szalámi(Kata-féle) » Kifordított kalács


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.