| Ünnepi kalácskoszorú receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: Hozzávalók 6 db-hoz: 1 dl tej+a kenéshez 37,5 dkg liszt 5 dkg cukor 6 ek.olaj 2 dkg élesztő Elkészítés: A tejet kissé meglangyosítjuk. A lisztet tálba szitáljuk. 1 dl tejet, a cukrot, az olajat, egy csipet sót a liszthez adjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és alaposan kidolgozott tésztát készítünk. Letakarjuk és a duplájára kelesztjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 6 adagra osztjuk és mindegyikből 2-2 egyforma hosszuságú rudat sodrunk. A rudakat összecsavarjuk és körré összezárjuk. Tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük. Előmelegítjük 200 fokra a sütőt, a maradék tejjel lekenjük a tésztát és 20 perc alatt aranybarnára sütjük. A receptet beküldte: andland Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |