Tutireceptek.hu fejléc

Ünnepi kalácskoszorú recept

Kategória:
 Kenyerek, péksütemények

Hozzávalók:
Hozzávalók 6 db-hoz:
1 dl tej+a kenéshez
37,5 dkg liszt
5 dkg cukor
6 ek.olaj
2 dkg élesztő

Elkészítés:
A tejet kissé meglangyosítjuk. A lisztet tálba szitáljuk.
1 dl tejet, a cukrot, az olajat, egy csipet sót a liszthez adjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és alaposan kidolgozott tésztát készítünk. Letakarjuk és a duplájára kelesztjük. Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát 6 adagra osztjuk és mindegyikből 2-2 egyforma hosszuságú rudat sodrunk. A rudakat összecsavarjuk és körré összezárjuk. Tepsibe tesszük és még 15 percig kelesztjük. Előmelegítjük 200 fokra a sütőt, a maradék tejjel lekenjük a tésztát és 20 perc alatt aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: andland


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rozmaringos ünnepi kenyér » Bolgár ünnepi leves » Ünnepi narancstorta » Ünnepi borleves
» Ünnepi tenkes szelet » Ünnepi libasült » Ünnepi töltött pulyka » Csokis (ünnepi) almatorta
» Ünnepi karajtekercs » Ünnepi krémes piskóta » Karácsonyi kalácskoszorú » Ünnepi sütemény citromosan
» Datolyatorta - ünnepi » Ünnepi muffin » Ünnepi puncs » Ünnepi diótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.