| Uzsonnakrémek kalácshoz receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: A mogyorókrémhez 5 dkg margarin 7 dkg méz 5 evőkanál instant kávé 1 mokkáskanál kakaó vaníliaaroma 15 dkg őrölt mogyoró A almás krémhez 2 alma 10 dkg margarin 5 dkg cukor 1 evőkanál citromlé 2 dl almabor A banános krémhez 1 narancs 3 banán 3 evőkanál méz őrölt fahéj Elkészítés: A mogyorókrémhez a margarint és a mézet simára keverjük, majd hozzáadjuk a kávét, a kakaót és kevés vaníliaaromával ízesítjük. A mogyorót villával óvatosan belekeverjük. Az almás krémhez az almákat meghámozzuk, és a gyümölcshúst durvára reszeljük. A margarint, a cukrot, a citromlét, az almabort összeforraljuk, majd állandóan kevergetve kislángon sima masszává főzzük. Langyosra hűtjük, és simára turmixoljuk. A banánkrémhez a narancsot megmossuk, megszárítjuk, és a héját finomra reszeljük. A banánok húsát villával pürésítjük, majd hozzáadjuk a fahéjat, a narancshéjat és a mézet. Sima masszává keverjük. Tanácsok: Fogyasztás előtt legalább 30 percre a krémeket érdemes hűtőbe tenni, hogy ne legyenek túl folyósak, és könnyebben meg tudjuk kenni a kalácsot A receptet beküldte: gonoszdi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |