| Leveszöldség télire, fagyasztva, vagy sózva. receptLevesek Hozzávalók: 2,5 kg. sárgarépa, 1 kg. petrezselyem gyökér, 1 nagy fej zellergumó, 3 nagyobb fej vöröshagyma, negyed cikk kelkáposzta, 1 kis fej karfiol, 2 kisebb fej karalábé, 1 nagyobb csokor lestyánlevél, 1 csokor zeller zöld, 2-3 csokor petrezselyemzöld. A tisztított zöldségekhez kilónként 20 dkg. tengeri só. Elkészítés: A zöldségeket megtisztítjuk, majd egyenletesen kis kockára vágjuk, összekeverjük a levélzöldek kivételével. Ha mélyhűtőbe tesszük, akkor minden zacskóba arányosan zeller és egyéb zöldet is teszünk, majd mélyhűtőbe rakjuk, tároljuk.Így eltéve a zöld-féléket a várható felhasználási igény szerint is csoportosíthatjuk a tartalmát illetően. Ha sóban tesszük el, akkor a zöldek nélkül ledatáljuk, majd lemérve sózzuk és összekeverjük. Várunk 2-3 óráig, majd adagonként kisebb lapkás üvegekbe rakjuk és hűvös helyen tároljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |