Tutireceptek.hu fejléc

Mézes dió télire recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
dió
méz

Elkészítés:
Ehhez csak a frissen lehullott dió jó. A diót megtörjük, megpucoljuk és "lebőrözzük". (Azért jó a friss dió, mert annak még könnyen lejön a bőre.) A lebőrözést úgy a legegyszerűbb csinálni, hogy a dióbelet egy tálban felöntjük jó meleg vízzel és kicsit benne hagyjuk hogy a bőre átnedvesedjen, megpuhuljon. Ekkor már hegyes kiskéssel szépen le lehet pucolni a dióbélről és teljesen fehérre tudjuk a diót pucolni. Kis üvegekbe tesszük a diót és felöntjük a mézzel. ( Ha esetleg a méz túl sűrű, nyugodtan megmelegíthetjük egy kicsit hogy jól a dió közé folyjon. Ennyi. Tartósítószer nem kell rá. A lebőrözött dió összeérik a mézzel. Egyrészt finom csemege, másrészt a téli megfázós (köhögős, torokfájós) időszakban jót tesz a torkunknak és kevesebb gyógyszerre lesz szükségünk.

Tanácsok:
Kicsit babra munka, de megéri.


A receptet beküldte: vaczila


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mézeskeksz » Mézes-narancsos csirke » Kiadós mézes puszedli » Mézes Gyömbére Csirkemell
» Mézes pálinka » Mézes-diós csirkemell » Diós mézes sajtsaláta » Fiti féle mézes zserbó
» Mézes almás hab » Mézes-meggyes lepény » Karácsonyi mézes kalács » Mézes csokoládémártás
» Gyors és puha mézeskalács » Mézes-szezámos sült banán » Tejszines mézes krémes » Fűszeres diós-mézes torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.