Tutireceptek.hu fejléc

Kapor télire recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
kaporlevél, kaporvirág maggal, vékonyabb kaporszálak, borecet, kevés só, Na-benzoát

Elkészítés:
A kertből szedett kaporszárról leszedjük a zöld leveleket, a kaporvirágot kevés maggal. A vékonyabb szárakat összevágjuk 3-4 centiméteres hosszúságúra. Edényben tetszőleges mennyiségű 5 %-os borecetet ( almaecetet) forralunk fel, literenként 1 csapott evőkanálnyi sóval. A forrásban lévő ecetben a megtisztított kaprot többször is megforgatjuk, pároljuk.Ha a kapor meglankadt kimosott üvegbe tesszük. Ezt folytatjuk mindaddig, amíg az üveg megtelik. Ekkor felöntjük az ecettel, a tetejét megszórjuk tartósítóval és száraz dunsztba tesszük.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kovászos uborka - télire » Lecsó elrakása télire » Sóska télire » Hideg kaporleves
» Kapormártás » Uborkasaláta télire » Saláta uborka télire » Vegyes gombasaláta télire
» Vizesuborka télire » Kaporleves zöldhagymával » Marhahús kapormártással » Nyári savanyúság télire
» Paprika kenő télire » Kapormártás főtt húsokhoz » Kaporszósz parasztosan » Gyergyói kaporleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.