| Paradicsom nyersen télire receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Jó kemény, de érett paradicsom tetszés szerinti mennyiségben, száraz fehérbor és borecet fele-fele arányban, só és õrölt fekete bors ízlés szerint, l-enként 1 késhegynyi tartósító Elkészítés: Elõször elkészítem a levét, amit úgy mérek ki, hogy a paradicsomokat beletöltöm az üvegbe, majd ráöntöm a vizet. Az így kapott vízmennyiséget lemérem, ennyi liter lesz az összes folyadék. Tehát fele bor, fele borecet, keverékébe ízlés szerint teszek sót, õrölt borsot és a benzoesavas nátriumot. A megmosott és lecsöpögtetett paradicsomokat szorosan beleteszem a tiszta üvegekbe, ráöntöm a levet (a lének el kel fednie a paradicsomokat). Szorosan lekötöm és hûvös helyen tárolom. Használat elõtt rövid ideig áztatom a paradicsomot, hogy az ecetes-boros íz elmenjen belõle és bármilyen ételhez, akár szendvicsre is használhatom. Elkészítési idő: 15 perc A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |