| Kapros húsgombóc receptHúsételek Hozzávalók: 1/2 kg darált hús 2 nagy hagyma,2 tojás 1 cs tasakos rizs(12.5 dkg) fokhagyma,só,bors,pirospaprika 2 cs kapor,örölt kömény 1.5dl tejfől 2 dl tejszin 1 evőkanál liszt zsir,vagy olaj Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk,a felét a húshoz rakjuk.Hozzáadjuk a rizst,tojást,pirospaprikát,sót borsot,fokhagymát,és az egyik cs.apróra vágott kaprot.Ősszeállitjuk,gombócokat formálunk belölle.A maradék hagymára pirospaprikát szórunk,kevés örölt köményt,1 gerezd zuzott fokit adunk hozzá,kevés vizet,és belerakjuk a gombócokat.Annyi viz legyen rajta ami ellepi a gombócokat.Ha megfött,a levét behabarjuk fele tejfől,fele tejszin habarással,amihez az apróra vágott kaprot hozzáadjuk. A gombócokkal visszatéve összeforraljuk,és fött krumplival tálaljuk. A receptet beküldte: smudlaagi54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |