| Karalábés húsgombóc receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús 1 bögre rizs 1 tojás 4 kisebb(közepes) karalábé 2 babérlevél 1 nagy doboz tejföl 2-3 evőkanál liszt 3 evőkanál olaj 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál delikát só, bors Elkészítés: A darált húst összekeverem a rizzsel, tojással, sóval, borssal. A karalábét meghámozom majd lereszelem. Kevés olajon megpárolni. Felengedjük 1-1,5 liter vízzel. Gombócokat formázunk a húsból és a fazékba tesszük. Belereszeljük a fokhagymát, beletesszük a babérlevelet,beleszórjuk az ételízesítőt. Főzés közben az elfőtt vizet pótoljuk. Ha a gombócok megfőttek, összekeverjük a tejfölt a lisztel és behabarjuk. Tanácsok: Egy kevéske(tényleg kevéske) pirospaprikát tehetünk a húsgombócba. (1 kávéskanál) Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Hello Titti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |