Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös húsgombóc recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
A gombóchoz:

50 dkg darált sertéshús (dagadó, vagy apró hús)
2 db tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
só, őrölt fehér bors
delikát ételízesítő
őrölt szerecsendió
A mártáshoz:

2 db közepes fej vöröshagyma
csipet só
pici őrölt köménymag
őrölt fehér bors
késhegynyi szódabikarbóna
jó minőségű őrölt pirospaprika
3 dl víz, vagy maradék húsleves (amennyiben, nem húslevessel csináljuk)
1 db húsleves kocka
4.5 dl tejföl
2 evőkanál olaj
A sűrítéshez:

tetszés szerint, liszt, vagy kukoricakása, esetleg burgonya ételsűrítő

Elkészítés:
A gombóchoz valókat jól összedolgozzuk, vizes kézzel dió nagyságú gombócokat készítünk, és egy tányéron, vagy deszkán félretesszük, elkészítjük a mártást.

Olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, csipet sót teszünk rá, és mikor már üvegesedik, rátesszük a szódabikarbónát. Tűzről lehúzva belekerül a köménymag, a bors, a pirospaprika, és felöntjük a vízzel, vagy a húslevessel, amikor felforr, belerakjuk a gombócokat.

30 perc után besűrítjük a tejföllel, és a választott sűrítővel. Forrás után, már nem kell tovább főzni. Finom nokedlival, esetleg csőtésztával tálaljuk.


A receptet beküldte: VWendy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombóc darált húsból » Húsgombóc sajtmártással » Tejfölös csirke másképp » Tejfölös gombaleves
» Kapros húsgombóc » Alföldi húsgombóc recept » Königsbergi húsgombóc » Tejfölös zöldségleves
» Pikáns húsgombóc » Sajtos tejfölös cékla » Tejfölös mustáros pecsenye » Rizses húsgombóc
» Alföldi húsgombócleves » Tejfölös vargányaleves. » Tejfölös fánk » Tejfölös rakott csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.