| Füstöltsajtos húsgombócok receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg darálthús 3 tejbeáztatott zsömle 1 fej hagyma só, bors olaj, liszt fél liter tej, vagy egy nagy tejföl 15 dkg füstölt sajt Elkészítés: A darálthúst, a kicsavart zsömléket, az apróra vágott hagymát, sót borsot összekutyulom.Kikent jénaiba kigombócolom. Az olajjal és pici(!) liszttel rántást készítek, felengedem a tejjel és hozzáadom a reszelt füstölt sajtot.Ezt felforralom, hogy a sajt felolvadjon és ezzel a mártással nyakon öntöm a gombócokat, hogy ellepje őket. Sütőbe teszem és pirulásig sütöm, kb. egy óra. A köret mindenképpen makaróni. Tanácsok: Azzal számolni kell, hogy a mártás nagyon be fog sűrűsödni sülés közben, ezért nem baj ha marad ki sütés előtt.Egyébként Nr.1 a családomnak ez a recept, mindig dupla adagot szoktam csinálni! A receptet beküldte: ors1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |