Tutireceptek.hu fejléc

Lerakott káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta,
só,
2 dl rizs,
30 dkg sertéshús,
bors,
vöröshagyma,
paprika,
zsiradék,
2 pohár tejföl

Elkészítés:
A sertéshúst elkészítjük pörköltnek, a kelkáposztát megfőzzük, csíkokra vágjuk. A rizst is megfőzzük, leöblítjük. Tűzálló tálat kikenünk zsírral vagy margarinnal, és sorba lerakjuk az anyagokat. Alulra a káposztát, majd a rizst, utána a pörköltet, egy-két kanál szafttal, hogy ne legyen száraz. Majd így folytatjuk, a következő sornál a rizsre teszünk két kanál tejfölt. Addig rakjuk, míg tart a hozzávalókból, a tetejére tejföl kerüljön és margarin vagy egy kis kanálnyi paprikás zsír. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sültcéklás savanyúkáposzta » Székely káposzta » Húsos káposzta » Rakott káposzta Ági módra
» Csirke kelkáposztában » Finom káposztás pogácsa » Kelkáposztafőzelék » Isteni káposztasaláta
» Székelykáposzta másképp » Kókuszos káposzta saláta » Káposztás halleves » Párolt vörös káposzta
» Székelykáposzta mifelénk » Texasi káposztasaláta » Kolozsvári káposzta 2 » Töltött káposzta tejföllel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.