| Rakott hal káposztával receptHalas ételek Hozzávalók: 3-4 szelet bármilyen fagyasztott tengeri hal filé, 1 közepes fej hagyma, 30-40 dkg burgonya, 50 dkg savanyúkáposzta, só bors vegeta Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, sós, vegetás vízben félpuhára főzzük. A savanyúkáposztát háromszor, alaposan átmossuk. A hagymát kis kockákra vágjuk kevés vajon megfuttatjuk, majd rátesszük a kifacsart káposztát és fedő alatt félpuhára pároljuk. Sóval, kevés borssal ízesítjük. A fagyasztott halat kevés vajban erős tűzön mindkét oldalán 1-2 percig átforgatjuk, hogy éppen világosbarnára piruljon. Egy közepes zománcos tepsit kivajazunk , beleszeleteljük a félig főtt burgonyát, rátesszük a halszeleteket és beborítjuk a káposztával. Minden réteget utánfűszerezhetünk még ízlés szerint sóval, borssal, vegetával. Az ételt befedjük és alacsony lángon 25-30 percig sütőben sütjük. Ezután levesszük róla a fedőt és még néhány perc alatt enyhén pirosra sütjük. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |