Tutireceptek.hu fejléc

Rakott hal káposztával recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
3-4 szelet bármilyen fagyasztott tengeri hal filé,
1 közepes fej hagyma,
30-40 dkg burgonya,
50 dkg savanyúkáposzta,

bors
vegeta

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, sós, vegetás vízben félpuhára főzzük. A savanyúkáposztát háromszor, alaposan átmossuk. A hagymát kis kockákra vágjuk kevés vajon megfuttatjuk, majd rátesszük a kifacsart káposztát és fedő alatt félpuhára pároljuk. Sóval, kevés borssal ízesítjük. A fagyasztott halat kevés vajban erős tűzön mindkét oldalán 1-2 percig átforgatjuk, hogy éppen világosbarnára piruljon. Egy közepes zománcos tepsit kivajazunk , beleszeleteljük a félig főtt burgonyát, rátesszük a halszeleteket és beborítjuk a káposztával. Minden réteget utánfűszerezhetünk még ízlés szerint sóval, borssal, vegetával. Az ételt befedjük és alacsony lángon 25-30 percig sütőben sütjük. Ezután levesszük róla a fedőt és még néhány perc alatt enyhén pirosra sütjük.


A receptet beküldte: ronka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsos rakott kelbimbó » Pulykarakottas » Rakott "szejtán" » Tejfölös rakott tészta
» Sütő tökös rakott tál » Rakott karaj burgonyával » Rakott zöldborsó » Gyergyói rakott puliszka
» Rakott spárga » Rakott almás-túrós » Rakott krumpli gazdagon » Rakott cukkini
» Gombás rakott borda » Görög rakott burgonya » Rakott tojás » Rakott rétes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.