| Bundás káposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 500 g fejes káposzta 50 g sonka 100 g reszelt füstölt sajt 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 3 db tojás 250 ml tej 100 g finomliszt 1/2 kiskanál sütőpor 1 csipet szerecsendió 1 csipet só Elkészítés: A megtisztított és megmosott káposztaleveleket sós vízben főzzük meg, eleinte fedő nélkül, így nem lesz csípős az ízük. Ha megfőttek, szürjük le, majd távolítsuk el róluk a vastag szárrészeket. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk fel, némi olajon kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, valamint a fölszeletelt sonkát, és így pirítsuk tovább. A káposztaleveleket szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük össze a hagymás sonkával. A tojásokat verjük fel, majd keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval, valamint a tejjel. A káposztás keveréket helyezzük egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, öntsük le a tojásos-lisztes keverékkel, szórjuk meg a reszelt sajttal, majd süssük kb. 25 percig a sütőben. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |