Tutireceptek.hu fejléc

Bundás káposzta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
500 g fejes káposzta
50 g sonka
100 g reszelt füstölt sajt
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db tojás
250 ml tej
100 g finomliszt
1/2 kiskanál sütőpor
1 csipet szerecsendió
1 csipet só

Elkészítés:
A megtisztított és megmosott káposztaleveleket sós vízben főzzük meg, eleinte fedő nélkül, így nem lesz csípős az ízük. Ha megfőttek, szürjük le, majd távolítsuk el róluk a vastag szárrészeket. A hagymát tisztítsuk meg, vágjuk fel, némi olajon kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, valamint a fölszeletelt sonkát, és így pirítsuk tovább. A káposztaleveleket szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk meg, majd keverjük össze a hagymás sonkával. A tojásokat verjük fel, majd keverjük össze a liszttel, a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval, valamint a tejjel. A káposztás keveréket helyezzük egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba, öntsük le a tojásos-lisztes keverékkel, szórjuk meg a reszelt sajttal, majd süssük kb. 25 percig a sütőben.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Paradicsomos káposzta » Káposztaleves » Káposztás sűlt oldalas » Kelkáposzta leves
» Gombás töltött káposzta » Ormánsági töltött káposzta » Rántott töltöttkáposzta » Csomboros-lencsés káposzta
» Sajtos bundáskenyér » Apatini káposztás harcsa » Kolozsvári káposzta 2 » Káposztaleves másként
» Káposztás céklasaláta » Savanyú káposztás apróhús » Gombás rakott káposzta » Rántott káposztaszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.