| Káposztás pacal receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg pacal 20 dkg füstölt kolbász 40 dkg savanyú kkáposzta 15 dkg vöröshagyma 5 dkg füstölt szalonna 4 gerezd fokhagyma 2 csípős paprika 1 evőkanál pirospaprika 2 dl vörösbor só ,e.bors ,babérlevél,majoranna Elkészítés: A tisztított pacalt feltesszük főni sóval,majorannával ,babérlevéllel, e.borssal,ha félig megfőtt csíkokra vágjuk. A szalonna kisütött zsírján megpirítjuk a kockára vágott hagymát,megszórjuk pirospaprikával ,felöntjük kb 2 dl vízzel.Ha felforrt hozzáadjuk a zúzott fokhagymát,és beletesszük a pacalt.Amikor már majdnem kész akkor tesszük hozzá a savanyúkáposztát és a karikára vágott kolbászt.Ízesítjük a fűszerekkel.Vörösborral felöntve készre főzzük.A főzés során elpárolgott vizet menet közben pótóljuk.Az erős paprikával tetszés szerint ízesítjük! Sós burgonyával tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |