| Apró káposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 2-2 db csirke alsó- és felsőcomb, illetve szárny 2 db vöröshagyma 2 db tv. paprika 2 db húsos paradicsom 1 tk. őrölt pirospaprika 1-1 mk őrölt kömény, majoranna, bors, só 1 fej édes káposzta (kb. 1,5 kg) 3 ek. sűrített paradicsom vagy 3 dl paradicsomlé 20 dkg rizs (2 dl-s pohár) 2 dl tejföl Elkészítés: Pörkölt alapot készítek a hagymából, paprikából, paradicsomból, fűszerekből, majd a húsokat belehelyezem, és szinte készre főzöm. Közben a káposztát apró csíkokra felszeletelem, és a húsok főzése végén a pörköltbe teszem, majd hozzáadom a paradicsomlevet (vagy a sűrített paradicsomot). Ha kell még hozzá folyadék, felöntöm annyi vízzel, hogy félig ellepje a káposztát (és persze az alján a húst), majd fedő alatt félpuhára párolom a káposztát. Ekkor hozzáadom a rizst, és puhára főzöm, majd a főzés legvégén hozzáadom a tejfölt. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: vronie Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |