| Hajdúkáposzta receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg füstölt disznóhús 25 dkg füstölt kolbász 75 dkg savanyú káposzta 2 nagyobb fej hagyma 10 dkg zsiradék pirospaprika, köménymag, só, csombor, majoranna Elkészítés: Az egyik hagymát karikázd fel, s kevés zsíron (vagy olajon) pirítsd sárgára, adj hozzá egy fél kávéskanálnyi köménymagot, a káposztát, önts hozzá 3-4 dl vizet és párold puhára. A másik hagymából egy kis pirospaprikával és zsiradékkal készíts pörköltlevet, s abban párold meg az ujjnyi kockákra vágott füstölthúst. Amikor a hús már majdnem puha, add hozzá a felkarikázott kolbászt, s úgy folytasd a párolást. Végül keverd össze a húsokat a káposztával, fűszerezd s az egészet jól forrald össze. Tanácsok: Puha kenyérrel, esetleg tejföllel és egy jó pohár vörösborral tálaljuk. :) Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: gurzau.maria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |