| Legényfogó leves 1 receptLevesek Hozzávalók: - paradicsompüré - őrölt bors - só - 1 csokor kapor - 1 csokor petrezselyem zöld - olaj - 1 szelet citrom - 1 tojássárgája - 2 dl tejföl - 1,5 liter húsleves - 40 dkg csirkemáj - 20 dkg gomba - 20 dkg vegyes zöldség - 40 dkg sertéslapocka - 1 vöröshagyma - grizes liszt Elkészítés: Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, a felkarikázott vegyes zöldséget és a gombát. Sóval, borssal, paradicsompürével ízesítjük, puhára pároljuk, végül felengedjük a húslevessel, és felforraljuk. A tejfölt elkeverjük a tojás sárgájával meg egy kanál liszttel, behabarjuk, besűrítjük a levest. Hozzáadjuk a kockára vágott csirkemájat, és további 10-15 percig főzzük. Kaporral, citromlével tesszük pikánssá az ízhatást, ha szeretjük, galuskát is szaggathatunk bele. A levest jól kiforraljuk, s petrezselyem zöldjével díszítve máris tálalhatjuk. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |