| Fokhagymás sajtleves receptLevesek Hozzávalók: 5 ek. liszt 3 dkg vaj v. margarin 1 erőleveskocka v. ízlés szerint Vegeta 1 dl száraz fehérbor 4-5 gerezd fokhagyma 15 dkg sajt (pl. trappista) 2 dl tejföl (12%-os) 1 tojás sárgája petrezselyemzöld fehérbors szerecsendió Elkészítés: A lisztből és a vajból világos rántást készítünk, majd felengedjük a borral és 1,5 l vízzel. Felforraljuk, közben hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, a leveskockát, borsot és szerecsendiót. 1-2 percig főzzük, majd a tűzről lehúzva hozzáadjuk a tejföllel elkevert tojássárgáját, 10 dkg reszelt sajtot és a petrezselyemzöldet. A maradék sajtot kis kockákra vágjuk, ezt a tányérokba elosztjuk és erre merjük a forró levest. Tanácsok: Nagyon fini leves, hűvösebb napokon különösen jólesik! A receptet beküldte: Lilly1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |