| Bulgur leves gazdagon receptEgytálételek Hozzávalók: 20 dkg füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 1 csésze bulgur 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 2 db burgonya 1 evőkanál pirospaprika 1 db zöldpaprika 1 db paradicsom 1 pár virsli 1 szál zeller zöldje 1 cs. zöldpetrezselyem 1 késhegynyi őrölt bors só 3 evőkanál tejföl Elkészítés: A szalonnát kockára vágjuk, zsemleszínűre sütjük, - megdinszteljük benne a felkockázott hagymát és a hozzáadott bulgurral pár pillanatig kevergetjük, majd megszórjuk pirospaprikával és felengedjük 4-5 csésze vízzel. Mikor forr, beletesszük a karikára vágott zöldpaprikát, a lehéjazott paradicsomot és zeller zöldjét, - ízlés szerint sózzuk. Ha a bulgur majdnem puhára főtt, hozzáadjuk a karikára vágott sárga- és fehérrépát, a felkockázott burgonyát. Mikor minden megpuhult, összefőzzük a felkarikázott virslivel, beleszórjuk az őrölt borsot, apróra vagdalt zöldpetrezselymet, s a tűzről levéve elkeverjük a tejföllel. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |