| Medvehagymaleves gerslivel receptLevesek Hozzávalók: 3 csokor medvehagyma 2 közepes db vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma 15 dkg gersli 500 ml főzőtejszín 5 dkg vaj 0.5 dl napraforgó olaj só ízlés szerint bors ízlés szerint chili ízlés szerint 3 l víz Elkészítés: A gerslit egy szűrőben alaposan átmossuk, és félretesszük lecsepegni. A medvehagymát lemossuk, és csíkokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát kockára vágjuk, és egy nagy fazékban (5-6 literes) a vajon és olajon megpároljuk vigyázva, hogy a fokhagyma ne égjen meg. Amikor kicsit megfonnyadtak a hagymák, hozzákeverjük a felszeletelt medvehagymát, és összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Amint felforrt, egy botmixerrel összeturmixoljuk a levest, de csak annyira, hogy még maradjanak benne nagyobb darabok is. Hozzáadjuk a lecsepegtetett gerslit, és készre főzzük. Akkor jó, ha a gersli megdagad, de még roppanós. Amikor elkészült, gyakori keverés mellett hozzáöntjük a főzőtejszínt, és készre fűszerezzük. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |